Dodeljena priznanja najboljim učenicima (video)

Dodeljena priznanja najboljim učenicima (video)

Učenicima novopazarskih osnovnih i srednjih škola i njihovim mentorima, koji su postigli zapažene rezultate na republičkim i okružnim takmičenjima iz različitih predmeta i drugih oblasti, dodeljena su priznanja.

Gradonačelnik Novog Pazar je mladim i perspektivnim ljudima, čestitao na razultatima koje su postigli na regionalnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima, i dodao, da su ovi mladi ljudi budućnost grada.

„Mi se ponosimo vašim rezultatima, ja kao gradonačelnik i ceo grad, jer ste vi ponos našeg grada. Želimo da i dalje stvaramo vama što bolje uslove, kako bi nastavili da postižete ovakve rezultate, a znamo da vam nije bilo lako da dođete do ovih rezultata“, kao je Nihat Biševac.

Nagrađeni učenici nisu krili ni sreću, a ni zadovoljstvo, jer je kako su rekli, grad Novi Pazar je prepoznao kvalitete i nagradio znanje koje su pokazali brojni učenici iz novopazarskih škola.

„Počastvovana sam ove godine, kao i prethodne da učestvujem na ovoj dodeli. Učestvovala sam na republičkom takmičenju iz matematike i zahvaljujući mojoj nastavnici, stekla sam neprocenjivo znanje“, kazala je Nadija Juković učenica Osnovne škole “Rifat Burdžević Tršo“.

Svoju sreću nije krio ni Omer Mihović, nagrađen za visok rezultat iz geografije.

„Ja sam nagradu dobio za svoje mesto na republičkom takmičenju iz geografije“, rekao je Mihović i dodao da mu ova nagrada mnogo znači, jer je ovo kako ističe, znak požnje od grada, što prepoznaje  i vrednuju mlade talente u gradu.

Nastavnik osnovne škole „Jovan Jovanovic Zmaj“ je istakao, da je ovaj gest jako važan za sve đake, jer je ovo njima vetar u leđa za dalje napredovanje i ulaganje u obrazovanje.

„Grad Novi Pazar je i ove godine na brilijantan način obeležio uspeh dece u Novom Pazaru, odnosno naših učenika. Ovo je velika stimulacija za učenike i nastavnike i nadamo se da ćemo opravdati poverenje i da sledeće godine osvojimo neko mesto na regionalnom i republičkom takmičenju“, zaključio je nastavnik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Remzo Destović.

Grad Novi Pazar će i u buduće nastaviti da ulaže u obrazovanje i nagrađuje one najbolje.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This