Divanefendić: Do sada popisano preko 80.000 građana i 24.000 domaćinstva (video)

Predsednik popisne komisije Dzemil Divanefendić kaže da popis na teritoriji grada Novog Pazara teče bez većih problema i da je do sada popisno preko 80 000 stanovništva i oko 24 000 domaćinstva, te istakao, da se nada da će do kraja popisa sve biti kako je i rečeno.

Iz popisne komisije gradana Novog Pazara kažu da za 18 dana kako su popisivači na terenu, na teritoriji ovog grada sve ide kako je planirano, bez većih problema, građani se odazivaju popisu.

” Zaključno sa 18. oktobrom na teritoriji grada Novog Pazara popisano je preko 80 000 stanovnika i oko 24 ooo domaćinstva. Popis protiče u skladu sa svim pravilima i propisima koji su na snazi, što znači da u realizaciji popisa nema bilo kakavih problema. Popis se podjednako, sa ustaljenom dinamikom sporovodi i na gradskom i na seoskom području. Bilo je samo nekih izolovanih slučajeva gde su ljudi, čisto zbog nekog nepoverenja, nerazumevanja propisa u početku izražavali nedoumicu, međutim, skoro da nismo imali bilo kakavog bojkota popisa. Ono što smo mi uvideli na terenu, naročito na gradskom području jeste, da bez obzira na sprovođenje popisa, da ljudi imaju svoje dnevne obaveze i onda popisivači dolaze u situaciju da se i po nekoliko puta moraju vraćati na određene stanbene jedinice, jer dobijamo informaciju da ukućani zbog privatnih obaveza nisu tu ili nemaju dovoljno vremena da posvete popisivaču”, kazao je predsednik popisne komisije, Dzemil Divanefendić.

U slučaju da vas popisivač ne zatekne kući postoji mogućnost dogovora oko odgovarajućeg vremena i termina popisa.

“Da bi se popis sproveo u predviđenom vremenu, tu je doprinela popisna komisija uvođenjem kontakt linije popisne komisije gradana Novog Pazara, osim brojeva koje ostave popisivači na obaveštenjima da ih je popisivač posetio, građani se mogu obratiti i na broj telefona 064 86274114 gde su dežurni članovi gradske popisne komisije”, dodao je Divanefendić.

Od početka popisa, na teritoriji gradana Novog Pazara popis vrši 156 popisivača koje nadgledaju 25 instruktora te opštinski i regionalni koordinator republičkog zavoda za statistiku. Procedura za građane sa stranom ličnom kartom je istao kao i za domicialno stanovništvo.

A.K.

RUBRIKE
Podeli