Derviševići iz Novog Pazara spojili ljubav i posao, pa danas osvajaju brojne nagrade (VIDEO)

Derviševići iz Novog Pazara spojili ljubav i posao, pa danas osvajaju brojne nagrade (VIDEO)

Uz podršku novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje porodica Dervišević je pre tri godine pokrenula svoj posao. Danas nižu uspehe i osvajaju brojne nagrade, prirodni melemi i ulja koja oni proizvode pomogla su mnogima širom Balkana.


„Moja porodica i ja, stvorili smo ovaj brend zato što smo zaljubljenici u prirodu. Mi verujemo biljkama. Ovo postoji odavno, mi smo se biljem bavili još pre dvadeset godina. Ovaj brend „Hurem melem“, postoji tri godine. Želimo da pomognemo ljudima da na prirodan način reše svaki problem na koži.“, kaže za A1 Senadija Dervišević, diplomirani biolog i farmaceutski tehničar.


U ovoj priči Sadija nije sama, ljubav prema biljkama gaje i članovi njene porodice.

„U našem porodičnom biznisu učestvuje i moj sin, snajka, kao i unuk. Unuk je odličan đak, voli prirodu i mislim da će on da nastavi naninim putem. Verujem da će biti i jedan od vrsnih lekara i da ćemo tako zatvoriti put porodičnog biznisa.“,
dodaje Senadija.

Predstavnici novopazarske filijale Nacionalna služba za zapošljavanje kroz podsticajna sredstva za pomoć privrednicima pomogli su razvijanje ovog biznisa. Posetili su porodicu Dervišević i uverili se da su sredstva koja su im dodelili otišla u prave ruke.

„Svaku dobru ideju koju oslušne NZS će i podržati, ove divne ljude smo podržali sa 300.000 dinara. Imali su fantastičnu ideju. Kao što ste videli, u pitanju je jedan neobičan porodičan biznis“, rekla je Aida Bojadžić, PR Nacionalne službe za zapošljavanje.

Proizvodnja prirodnih preparata koje proizvodi porodica Dervišević traje već 20 godina, ali kako je istakla Senadija brend pod nazivom „Hurem melem lek“ je tek poslednje tri godine aktuelan. Kaže da posao ide uzlaznom putanjom i da planiraju da zaposle još radnika.

CATEGORIES
Share This