Curić: Zajednički za sve Bošnjake u ovoj zemlji (video)

Curić: Zajednički za sve Bošnjake u ovoj zemlji (video)

“Svi oni koji mogu da doprinesu boljem funkcionisanju Bošnjačkog nacionalnog vijeća su dobrodošli, jer mi se borimo za samostalno, jako i nezavisno vijeće bez ikakvih političkih pritisaka i ličnih interesa“, rekla je kandidat za vjećnika liste “Bošnjačko jedinstvo-dr Sulejman Ugljanin“ Jasmina Curić.

Na konferenciji za novinare kandidatkinja za vjećnikćnicu na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina Jasmina Curić rekla je da Bošnjačko nacionalno vijeće kao najveće politčko i predstavničko telo Bošnjaka ima zadatak da zastupa i brani interse Bošnjaka u Srbiji.

„Naš program i ciljevi su zajednički za sve Bošnjake u ovoj zemlji i obavezuju nas na bošnjačko jedinstvo. Odgovorno tvrdim da jedino kandidati liste “ Bošnjačko jedinstvo“ mogu samostalno, bez partiskih pritisaka, koalicionih ucena i bez svojih ličnih interesa zastupati odgovorno ineterese Bočnjaka“, kazala je Curić.  

Kandidatkinja za vijećnicu se osvrnula i na postojeće Bošnjačko vijeće.

“ Izgradili smo vijeće koje se bavi nacionalnom a ne partijskpom politikom, vijeće u kojem su dobro došli svi oni koji mogu na bilo koji način doprineti boljem životu Bošnja u ovojh zemlji“, dodala je Curić.

Sastavni deo programa ove liste je i da Srbija izgradi spomen obeležja bošnjačkim žrtvama koje su nastradale u Sandžaku i pograničnom delu sa Bosnom i Hercegovinom.

„Srbija najpre treba da prizna zločine, da kazni odgovorne, a prije svega da usvoji zakono Lustraciji kako bi se stvorili uslovi da zejdnčki gradimo spomen obelježje svim žrtvama državnog terora nad Bošnjacima“ , istakla je Curić.

Na pitanje novinara o učešću Bošnjaka u novoj vladi, Curić je kazala da to podržava ali su ciljevi i zadaci nešto drugo.

“ Nama je prvashodno zadatak da se popravi nacionalna struktura u državnim institucijama“ , rekla je kandidatkinja za vijećnicu Jasmina Curić.

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 13. novembra.

A.K.

CATEGORIES
Share This