Centar Eduka nova oaza znanja u Novom Pazaru (VIDEO)

Centar Eduka nova oaza znanja u Novom Pazaru (VIDEO)

Centar “Eduka” danas je zvanično otvoren u Novom Pazaru.

Eduka je deo obrazovnog sistema koji je usko vezan za fakultet organizacionih studija Eduka, ciljna grupa su mladi osnovnih i srednjih škola kao i studenti.

“Što se tiče otvaranja “Eduka” centra možemo reći da je to novi ulaz u svet obrazovanja, malo drugačijeg neformalnog obrazovanja.

Imajući u vidu da su veštine koje su potrebne za savremeno poslovanje toliko značajne za karijere mladih ljudi, centar Eduka je pronašla mesto u Novom Pazaru da bude centar izvrsnosti i razvoja najsavremenijih poslovnih i drugih pripadajućih veština.”,rekao je dekan fakulteta Eduka, Filip Đoković.

U centru “Eduka” svi mladi mogu steći različita znanja iz oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja, veštine jezičke kompetencije, učenje određenih stranih jezika, veštine koje se vezuju za informacione tehnologije, veštine u oblasti hotelijerstva i gastronomije i veštine koje su vezane za psihologiju i ljudske potencijale.

Otvaranje ovog centra okupilo je veliki broj posetilaca, među njima je bila i pomoćnica ministra prosvete, Elma Elfić Zukorlić.

”Jako sam zadovoljna sto ljudi prepoznaju Novi Pazar kao grad u koji treba investirati posebno na polju obrazovanja jer smatram da ukoliko postoji adekvatno, dobro obrazovanje to daje za uzvrat brži i bolji razvoj društvene zajednice, konkretno našeg Novog Pazara.

Eduka centar je namenjen upravo samosvesnoj deci, deci koja su svesna koliko je obrazovanje najbolja investicija. Iz tog razloga bi ja negde i apelovala na mlade studente, na osnovce i srednjoškolce da koriste ove škole koje prižaju dodatnu edukaciju, dodatne veštine koje iz nekog razloga u obrazovnom sistemu koji pohađaju ne mogu da dobiju.”, dodala je pomoćnica ministra prosvete Elma Elfić Zukorlić.

Eduka centar je od danas zvanično počeo sa radom, nalazi se u Prvomajskoj ulici, a ceo prilog pogledajte u videu ispod:

CATEGORIES
Share This