Brajev red za najbolju slabovidu učenicu u Srbiji, Novopazarku Dinu Tatarević!

Brajev red za najbolju slabovidu učenicu u Srbiji, Novopazarku Dinu Tatarević!

Dina Tatarević, slabovida učenica Tehničke škole u Novom Pazaru jedan je korak bliže ostvarenju svoje životne želje da postane novinarka i to zahvaljujući odluci gradonačelnika Nihata Biševca da joj grad pokloni Brajev red. Reč je o monitoru za slepa i slabovida lica, osmišljenom da im olakša proces učenja.

Dina Tatarević je među vršnjacima sa oštećenjem vida, najbolja učenica u Srbiji, a poklonom je iskreno oduševljena.

„Dala sam jednom intervju ilustrovanoj politici. Bilo je zanimljivo. Sebe vidim u svetu novinarstva ako za to bude uslova jer me novinarski posao fascinira, počev od načina na koji nastaju vesti do susreta sa različitim ljudima“,rekla je ona prilikom posete gradonačelnika Tehničkoj školi. Odvažna i izuzetno vredna Dina Tatarević zahvalila je javno prvom čoveku Novog Pazara Nihatu Biševcu i direktoru svoje škole Hidu Ljajiću na želji da joj olakšaju školovanje ali  i omoguće čitanje vannastavnih sadržaja. Uživa u poeziji a od predmeta izdvaja srpski jezik i književnost.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je ovom prilikom da grad vodi računa o svojim najboljim učenicima, među kojima je i Dina Tatarević. To je, kako je kazao, jedan od razloga posete Tehničkoj školi i odluke da Dina dobije Brajev red.

„Nastojimo da svim učenicima i nastavnom osoblju obezbedimo najbolje uslove za rad. Posebno vodimo računa o najboljim đacima, tako da smo našoj dragoj Dini, zbog do sada ostvarenih školskih rezultata i načina na koji nas kao najbolja slabovida učenica u Republici predstavlja, darovali za nju značajan  uređaj. Brajev red će joj sigurno pomoći u daljem radu i znatno olakšati učenje. Ona je poklon zaslužila izuzetnim zalaganjem, jer biti najbolji znači da razloga za ponos ima i naš grad“, zaključio je gradonačelnik Biševac.

Gradonačelnik Biševac je podsetio da su u toku školska takmičenja, a da će grad  nagraditi sve đake koji na okružnim i republičkim takmičenja ostvare značajne rezultate. Pokolone će dobiti i njihovi nastavnici, jer učestvuju u pripremi učenika da u odmeravanju znanja sa vršnjacima postignu zapažen uspeh.

 

Izvor: Grad Novi Pazar

CATEGORIES
Share This