Biševac: Stojim iza svojih saradnika

Biševac: Stojim iza svojih saradnika

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je danas da je “uveren da privedeni radnici i funkcioneri Gradske uprave nisu zloupotrebili svoj položaj da bi dobili ličnu i materijalnu korist”, te da “ne sumnjajući u njihovo poštenje” želi da stane u njihovu odbranu.

Biševac je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio da se radi o “ljudima i porodicama visokih moralnih standarda i ljudskih kvaliteta”, nazivajući način njihovog privođenja “apsolutno neprihvatljivim”.

“Podržavam obračun sa korupcijom i kriminalom i svako ko je, na bilo koji način, izvršio zloupotrebu položaja za to treba da snosi odgovornost, ali privođenje časnih i poštenih ljudi koji su čestito obavljali svoj posao u interesu opšteg dobra nije način da se to ostvari”, naveo je Biševac.

On je dodao da je lokalna samouprava istražnim organima dostavila traženu dokumentaciju i da veruje da će oni posao “obaviti isključivo po slovu zakona”, kao i da će se “nevinost njegovih saradnika dokazati”.

“Uveren sam da će se ukloniti svaka senka sumnje u to da su oni svoj posao obavljali pošteno, u skladu sa zakonom i u interesu građana Novog Pazara”, poručio je Biševac.

U akciji policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu uhapšeno je 18 osoba u Novom Pazaru, visokih funkcionera i radnika lokalne samouprave i javnih preduzeća.

Oni se terete sa zloupotrebe prilikom sprovođenja postupaka javnih nabavki.

RUBRIKE
Podeli