Biševac:Lokalna samouprava garantuje da do slične ekološke katastrofe neće doći

Biševac:Lokalna samouprava garantuje da do slične ekološke katastrofe neće doći

Čelnici gradske uprave dali su odgovore na pitanja koja su im postavili predstavnici grupe građana “Za zdrav Novi Pazar” a tiču se nedavne ekološke katastrofe, odnosno izlivanja mazuta u reku Rašku, i pozvali ih na razgovor.

“U odgovoru smo naveli sve mere koje su preduzete nakon što je došlo do izlivanja i čime se garantuje da do sličnog ekološkog incidenta neće doći. Takođe, naveli smo i šta smo mi, iz nadležnosti koje nam pripadaju kao lokalnoj samoupravi, preduzeli”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

On je dodao da je “otvoren za svaku vrstu kritika i dobronamernih saveta”, zbog čega je pozvao predstavnike građana na razgovor.

Članica grupe građana “Za zdrav Novi Pazar”, Nusreta Brunčević, u izjavi za naš portal rekla je da su dobili poziv od gradonačelnika Biševca, ali da će na večerašnjem sastanku odlučiti da li će se odazvati pozivu.

Osim preduzimanja mera i pokretanja odgovarajućih postupaka protiv odgovornih, predstavnici građana okupljenih u inicijativi “Za zdrav Novi Pazar” zatražili su i da se odgovorni za izlivanje mazuta hitno smene.

O svojim daljim koracima, predstavnici ove grupe građana, obavestiće javnost na konferenciji za novinare koja je zakazana za sutra.

 

 

Aiša Alić

 

RUBRIKE
Podeli