Bez nastave u školi u Selakovcu zbog imenovanja novog direktora (video)

Bez nastave u školi u Selakovcu zbog imenovanja novog direktora (video)

Nastava u osnovnoj školi ” Avdo Međedović” u Novom Pazaru danas nije održana zbog dolaska novoimenovanog direktora Safeta Smailovića, koga deo zaposlenih, predvođeni bivšim direktorom Ahmedinom Đerlekom ne smatraju za čelnika škole, jer je po njihovim rečima to urađeno nezakonito. S druge strane novoimenovani direktor  Safet  Smailović  kaže  da je  zbog dva neuspela konkursa u školi, Ministar Šarčević   njega angažovao na šest meseci, kao privremeno rešenje. 

Okupljeni zaposleni na čelu sa bivšim direktorom  jutros od 7 časova zatvorili su sve kapije škole kako novoimenovani direktor Safet Smailović ne bi ušao u školu.

Zbog najavljenog štrajka jutros u 8 časova, kada nastava počinje, dece skoro da nije ni bilo. Bivši direktor Ahmedin Đerlek kaže da je to posledica odluke ministarstva prosvete, jer je kako ističe , imenovanje direktora koji nije ni učestvovao na konkursu i ignorisanje procedure je  protivzakonito.

Oko 9 časova novoimenovani direktor  u pratnji predstavnika Školske uprave stigao je do škole gde su ga sačekali zaposleni i bivši direktor, koji mu nisu dali da uđe. U video pogledajte kako je izgledao njegov dolazak i razgovor sa zaposlenima.

Smailović je negirao optužbe bivšeg direktora OŠ ” Avdo Međedović” Ahmedina Đerleka.

Oko 12 časova školu su posetili i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća koji su prethodnih dana već uputili podršku.

Portal A1 poslao je zahtev Ministarstvu prosvete u kojem traži objašnjenje za nastalu situaciju u OŠ ” Avdo Međedović”, ali do objavljivanja ovog teksta, odgovor nije stigao.

 

 

 

 

RUBRIKE
Podeli