Bebi alarmi donirani roditeljima sa teškim oštećenjem sluha

Bebi alarmi donirani roditeljima sa teškim oštećenjem sluha

Tri bebi alarma roditeljima sa teškim oštećenjem sluha donirana su sinoć u Udruženju gluvih i nagluvih Novi Pazar od strane Sava osiguranja i u saradnji sa Gradskom upravom Novog Pazara, u cilju olakšavanja njihovog roditeljstva.

Ova donacija ima za cilj pružanje podrške roditeljima u brizi za svoju decu na specifičan i prilagođen način kako bi olakšali svakodnevnu komunikaciju sa bebama.

Bebi alarmi su specijalni uređaji koji se koriste za obaveštavanje roditelja o potrebama njihove bebe dok su udaljeni od nje. Obično funkcionišu tako što proizvode vibraciju ili svetlosne signale kada dete plače ili ima druge potrebe.

Vibracijski signal će biti dovoljno snažan da privuče pažnju roditelja, čime će se olakšati njihova sposobnost da pravovremeno odgovore na potrebe deteta.

Predstavnici Sava osiguranja i Gradske uprave Novog Pazara izrazili su zadovoljstvo zbog mogućnosti da pruže podršku roditeljima sa teškim oštećenjem sluha i podrže ih u daljim etapama roditeljstva.

”Ovim putem smo dodatno učvrstili našu saradnju sa lokalnom samoupravom i pretočili je u jedan ovakav vid projekta čiji je povod jako lep. Ponosna sam i na to što smo u Sava osiguranju osim poklanjanja bebi alarma, roditeljima poklonili i odeću i igračke za decu”, rekla je Belma Rastoder Nokić, direktorka novopazarke ekspoziture osiguranja “Sava”.

Donatori su istakli važnost jednakih mogućnosti za sve roditelje i želju da se obezbedi podrška za sve segmente stanovništva. Roditeljima je, nakon uručivanja poklona, Amela Alivodić, sekretarka u udruženju gluvih i nagluvih, objasnila način upotrebe detaljno im prikazivši uputstvo i instrukcije.

Roditelji koji su dobili donirane bebi alarame su iskazali duboku zahvalnost, verujući da će ovi uređaji značajno pružiti dodatnu sigurnost, olakšavajući svakodnevne zadatke roditeljstva.

Ispred udruženja se nadaju da će ova donacija biti korak ka većoj svesti i inkluzivnosti prema osobama sa oštećenjem sluha. Takođe, nadaju se da će inspirisati druge organizacije i institucije da prepoznaju potrebe osoba sa oštećenjem sluha i pruže im adekvatnu podršku.

CATEGORIES
Share This