Bakan: Nadam se da će pravda biti zadovoljena (video)

Bakan: Nadam se da će pravda biti zadovoljena (video)

Novopazarac Mirsat Bakan, otac studenta koji je preminuo početkom marta nakon što ga je automobil udario na pešačkom prelazu u Beogradu, izjavio je u vestima A1 da se nada da će pravda biti zadovoljena.

Suđenje Beograđaninu Ivanu M. (20), optuženom da je u martu prošle godine na pešačkom prelazu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19), počeće 1. decembra, saznaje radio Sto plus.

Suđenje će biti pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a Ivan M. se tereti da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Ernad Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Od zadobijenih povreda, Bakan je preminuo dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića negodovala je što istraga, za koju su smatrali da se vodi neprofesionalno, traje dugo.

U Trećem osnovnom tužilaštvu, koje je vodilo istragu, odbacili su optužbe o neprofesionalnom radu.

 

RUBRIKE
Podeli