Bahrija Sijarić vođa digitalne inicijative u prosveti Srbije i Sandžaka

Bahrija Sijarić vođa digitalne inicijative u prosveti Srbije i Sandžaka

Uvođenje digitalizacije u prosvetni sektor Srbije donosi značajne promene, a vođa ovog napretka, Bahrija Sijarić, master učitelj i digitalni trener, donosi revolucionarne inicijative koje transformišu obrazovanje u Sandžaku. Njegova implementacija naprednih digitalnih alata poput „e-učionice“ i digitalnih udžbenika olakšaće rad prosvetnim radnicima, i podstaći angažovanje učenika na potpuno novi način.

Reforma obrazovanja u Srbiji nije samo obećala promene već je i donela digitalizaciju koja je temeljito transformisala prosvetni sektor. U tom procesu, predsednik Asocijacije prosvetara Sandžaka, Bahrija Sijarić, master učitelj i digitalni trener, ističe se kao ključna figura koja revolucionarnim pristupom obilazi osnovne škole u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Jedna od ključnih inovacija koju je Sijarić predstavio jeste „e-učionica“, elektronska platforma koja je postala neprocenjivo sredstvo olakšanja za prosvetne radnike u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Ova platforma omogućava prosvetnim radnicima jednostavan pristup svojim pripremama, operativnim planovima i globalnim strategijama, čime se ne samo štedi vreme već se i povećava efikasnost rada. Fokusirajući se na kvalitetnu nastavu, nastavnici imaju više vremena za direktnu interakciju sa učenicima.

Uz to, korišćenje digitalnih udžbenika od strane poznatih izdavačkih kuća poput Kletta, Logosa i Freske dodatno obogaćuje nastavne jedinice bogatim video i audio sadržajima. Ovi digitalni resursi ne samo da čine nastavu dinamičnijom već i podstiču učenike na veće angažovanje, pružajući im interaktivne materijale i digitalne zadatke.

Sijarićev rad nije stao na prezentaciji „e-učionice“. Njegova obuka, započeta prošle godine, sada se nastavlja s dodatkom digitalnih alata poput testomata i pedagoških svezaka. Ovi alati omogućavaju prosvetnim radnicima neverovatne prednosti u brzini rada i prilagođavanju nastavnog procesa individualnim potrebama učenika.

Programi obuka već su pokrenuti na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a očekuje se da će Sijarić svojim angažmanom dodatno pomoći prosvetarima i u osnovnim školama na teritoriji Kraljeva, Guče i Dragačeva.

Ova reforma osnažuje prosvetne radnike da koriste moderne tehnologije u svom radu i da unaprede kvalitet obrazovanja za sve učenike.

CATEGORIES
Share This