AERODROM Potreba ili luksuz za Novi Pazar?

AERODROM Potreba ili luksuz za Novi Pazar?

Naši sugrađani godinama unazad puno putuju i uglavnom odlaze u daleke zemlje gde je autom teško, pa skoro i nemoguće otputovati. Ja mislim da je naš grad baš veliki i da naš grad zaslužuje da ima aerodrom.

Novom Pazaru je iz tog razloga veoma potreban aerodrom kako bi se ljubiteljima putovanja put znatno olakšao i kako bi brže mogli da stignu do željene destinacije. Kada bi naš grad dobio aerodrom, tada bismo mogli reći da imamo svet na dlanu. Aerodrom možda i ne treba biti preterano veliki, nije nemoguće da i s malim aerodromom možemo lepo organizovati putovanja do na primer Turske, Nemače, Švedske, Austrije, Egipta, Dubaija…itd. Čak bi mogli lakše da se povežemo sa glavnim gradovima iz regiona kao što su Sarajevo, Zagreb, Podgorica i sa ostalim manjim gradovima u regiji koji imaju aerodrome.
Aerodrom bi sa sobom doneo i mnoge druge koristi, na primer, od odraslih sam čula da bi to sa sobom donelo mnogo više radnih mesta za naše Novopazarce. Osim svega navedenog, naš grad bi turistički procvetao i doveo mnoge turiste iz raznih krajeva sveta kod nas.
Prema mišljenju mojih drugara iz “Školice novinarstva”, on bi možda mogao da se gradi na vojničkim livadama jer je to velika površina, ali i da bude kod Sjenice na Pešterskoj visoravni što isto nije mnogo daleko, ali će ovo mnogo značiti našem kraju. I na kraju, aerodrom je nekako došao više kao potreba, nego luksuz. Ljudi putuju u svakom slučaju i lepo je što naš narod iz našeg kraja ima kulturu putovanja.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta “Školice novinarstva“ A1 TV redakcije.

Autorka: Ilma Međedović, 9 godina, 3. razred.

CATEGORIES
Share This