Zukorlić: Nudili nam, ali nećemo u vlast u Novom Pazaru (video)

Zukorlić: Nudili nam, ali nećemo u vlast u Novom Pazaru (video)

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je ta stranka imala ponudu da bude deo vlasti sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) i Srpskom naprednom strankom (SNS) u Novom Pazaru, ali da su to odbili.

On je dodao da su naprednjaci “mudro uzeli u vlast” sve bošnajčke stranke u Priboju, a da SPP u Prijepolju nije deo vladajuće većine jer nisu hteli u koaliciju sa SNS-om i SDP-om u Novom Pazaru.

Zukorlić je kazao da je njegova stranka učestvovala u pregovorima sa SDA Sandžaka o uspostavljanju bošnjačkog jedinstva iako su, kako je rekao, “bili svesni da do dogovora neće doći”.

“Sama ideja sporazuma je bila neiskrena i bila je namenjena da spreči Ugljaninov debakl i gubitak vlasti u Tutinu i Sjenici. Njegova priča o statusu Sandžaka i Bošnjaka je prevara, Ugljanin to ne želi da rešava već to pitanje koristi za talasanje javnosti i za svoje dnevnopolitičke potrebe”, rekao je Zukorlić.

Predsednik SPP najavio je da će se odazvati drugom pozivu za konsultacije o formiranju nove vlade Srbije napominjući da imaju “jasne donje crte ispod kojih neće ići, kao i da će biti ozbiljna vlast ili ozbiljna opozicija”.

Na naše pitanje “da li je donja crta ministarsko mesto”, Zukorlić je odgovorio potvrdno, ali i da nije samo to.

“Tražimo aerodorom u Sandžaku, povezivanje Novog Pazara sa Beogradom i Sarajevom autoputem, izgradnju gasovoda i pruge od Bistrice do Raške. Tu su i određeni ekonomski projekti, kao i zahtevi za prekomponovanje uticaja u državnim ustanovama u Sandžaku”, naveo je Zukorlić.

On je naglasio da SPP ne stoji iza zahteva lekara specijalista za smenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića i njegovih saradnika, ali da ih podržava i pozvao rukovodstvo te zdravstvene ustanove da “ne progoni lekare jer će se onda i oni priključiti protestima, iako im to nije želja”.

Zukorlić je pozvao nadležne organe da rasvetle i procesuiraju osobe koje su zapalile vikendicu vršioca dužnosti direktora Doma za smeštaj lica sa smetnjama u razvoju u Tutinu Omera Đondića i napale direktora Televizije Sandžak Salahudina Fetića.

RUBRIKE
Podeli