Zukorlić: Na narednim izborima „adio“ SDP (video)

Zukorlić: Na narednim izborima „adio“ SDP (video)

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić kazao je da njihova politika drugačija u odnosu na Stranku demokratske akcije (SDA) Sandžaka , te stavljanje u isti koš je u krajnjjj meri neozbiljno, te pokušaji SDP-a, Dveri, Zavetnika i sličnih stranaka su bezuspešni. On je dodao da su sa  SDA napravili strateški cilj, a to promena vlasti u Novom Pazaru.

Na današnjoj konferenciji za mediji predsednik SPP-a rekao je da se stavovi SDA Sandžaka ne podudaraju sa stavovima njegove stranke, te kako je naglasio ova stranka je njima u mnogim mestima opozicija.

„To što imamo potpisan sporazum u delu političke saradnje, ne znači da se slažemo sa radom  SDA Sandžaka. Mi smo dve odvojene stranke i svaka ima svoju politku za sebe i stavljanjE znaka jednakosti je u krajnjem neozbiljno. Tako da ti pokušaji SDP, Dveri, Zavetnika i sličnih stranaka su bezuspešni. „, kaže Zukorlić.

Stranka SPP ima dugoročan plan za preuzimanje vlasti u opštini Tutin.

„Da li je možda bolje da odbor sačeka predstojeće lokalne izbore i da se izbori za kompletno preuzimanje vlasti u opštini Tutinu, to je izazov pred kojim će odbor morati da izađe sa konačnom odlukom“, naglasio je predsednik ove stranke.

Iz ove stranke ističu da će ukinuti praksu blokiranja rada opstine kroz ucene i nedavanje kvoruma.

„Zbog ukidanja te prakse SPP je, na poslednjoj skupštini u Tutinu, dala kvorum, iako je opozicija, iako nije ništa dobila, a niti je tražila, samo da bi ukinula tu praksu. Kad god treba da se namire privatni računi mi nećemo da damo kvorum. Nećete više SDP tu praksu da  radite, zato što ćemo vas mi sprečiti“, rekao je Zukorlić i dodao da oni ne jure za vlast, a imaju ponudu da uđu u Tutinsku vlast, da uzmu 30 odsto funkcija, ali se još uvek dvoume.

Predsednik stranke pravde i pomimrenja osvrnuo se i na smenu gradonačelnika Novog Pazara.

 

„Podržavam zahtev odbornika grada Novog Pazara  za smenu gradonačelnika Nihata Biševca. Stranke SPP i SDA su se dogovile da će im strateški cilj biti promena vlasti u Novom Pazaru i akobogda na narednim izborima „adio“ SDP“, poručio je Usame Zukorlić.

Kako su zaključili u ovoj stranci, zadovoljni su dosadašnjim radom i u tom smeru će i nastaviti, jer ih tokom ove godine, kako su dodali, očekuju brojni projekti koje će realizovati.

A. Alić

 

CATEGORIES
Share This