Zukorlić: Bošnjaci jedni drugima nisu dušmani

Zukorlić: Bošnjaci jedni drugima nisu dušmani

Nosilac liste “Matica bošnjačka” na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno nacionalno vijeće (BNV) Muamer Zukorlić pozvao je sinoć u Novom Pazaru Bošnjake da zakopaju “dušmanske sekire i spuste dušmanske zastave” i pokažu dobrotu i nesebičnost prema komšijama iz drugih stranaka i lista.

On je na završnom predizbornom skupu ove liste na Gradskom trgu rekao da sve uvredljive riječi treba da utihnu, jer je to vjerska, nacionalna i moralna obaveza svih Bošnjaka.

“Pokažimo u narednim danima dobrotu i nesebičnost prema komšijama iz drugih stranaka i lista, za koje nekada mislimo da su dušmanske. Ne nisu, ne postoje dušmanski Bošnjaci, samo konkuretni i protovnici. Mi jedni drugima ne možemo biti dušmani nikada, pa makar to tako izgledalo“, rekao je Zukorlić, koji i lider i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP).

On je istakao da je Sandžaku potreban ambijent u kome neće više biti svađe, a da jedina podjela bude na dobre i loše ljude.

“Treba nam Sandžak sa nacionalnim bošnjačkim jedinstvom, gdje se nećemo dijeliti na čaršijske i seljake, jer smo mi svi jedno, braća, od jednog čovjeka i jedne žene stvoreni, nema razlike mađu nama. Oni koji nas dijele po ovoj ili onoj osnovi su najlošiji dio našeg naroda, oni moraju u začelje kolone”, rekao je Zukorlić.

Dodao je da će pobjeda ove liste na izborima značiti pobjedu svih Bošnjaka, ali i svih gradjana Sandžaka, pa i Srbije, ma koje nacionalnosti bili.

“Pobjedom naše liste Srbija i Bosna će dobiti pravog i iskrenog posrednika, koji ne mrzi državu u kojoj živi, a koji je svjestan svoje matice. Ubijedićemo srpsku elitu da stavi tačku na destrukciju Bosne, da shvate da je u intersu Srbije čvrsta, jaka i cjelovita Bosna. Mi se ne bojimo da sjedimo ni sa kim, vidjeli ste da kulturno i bez psovki razgovaramo u Beogradu i sa nacionalistima i sa osuđenim ratnim zločincima. U razgovoru sa njima ja predstavljam vas i sebe i ono što nosim u grudima svojim a to su naše bošnjačke vrijednosti“, rekao je Zukorlić.

Skup su obezbjedjivale jake policijske snage, jer su gotovo u isto vrijeme predstavnici liste “Vakat je“ održavali završni skup u Kulturnom centru u Novom Pazaru, samo par stotina metara udaljenom od Gradskog trga.

U poseban birački spisak upisano je 103.492 Bošnjaka, koji u nedelju, 4. novembra, imaju pravo glasa na izborima za novi saziv BNV.

 

CATEGORIES
Share This