Zukorlić, Bačevac i Imamović pružili podršku Adeli Melajac (video)

Zukorlić, Bačevac i Imamović pružili podršku Adeli Melajac (video)

Slučaj intoniranja bošnjačke himne u školi u Novom Pazaru bila je tema i u Narodnoj skupštini, gde su poslanici iz redova sandžačkih partija istakli da je ovaj slučaj nastao iz medija i da se vrši otvorena hajka na učiteljicu Adelu Melajac.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović pitao je ministra prosvete Branka Ružića na osnovu kog člana Ustava i zakona je propisao da se u školama mora intonirati državna himna I na osnovu čega je učiteljica pozvana na informativni razgovor. On dodaje da ovaj slučaj, kako kaže , ima za cilj da zastraši Bošnjake i poseje strah.

Narodni poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac, istakao je da je ovaj slučaj nastao u medijima I zatražio je da se oko tog slučaja smanji tenzija i sve pažljivo ispita.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić u svom izlaganju u Narodnoj skupštini je rekao da mu nije jasno oko čega se polemiše, ako imamo zvaničnu izjavu direktora da je himna Republike Srbije intonirana na prvom času.

Inače ovih dana digla se velika prašina oko intoniranja hime u školama. Mediji su preneli da je učiteljica Adela Melajac umesto himne “Bože pravde” pustila himnu Bošnjaka Sandžaka, što je direktor škole Nusret Zuković demantovao, navodeći da je himna Bošnjaka Sandžaka bila za vreme drugog časa i da su mediji to izvukli iz konteksta. Istog dana stigle su brojne osude ali i podrška učiteljici Osnovne škole ” Rifat Burdžović Tršo” Adeli Melajac, koja je tokom vikedna pozvana I na informativni razgovor u policiji. Osim današnje reakcije predstavnika sve tri sandžačke partije, SDA, SDP I SPP, podršku učiteljici pružile su I nevladine organizacije u Novom Pazaru. Njen postupak osudili su Ministar prosvete Branko Ružić, ministar odbrane Aleksandar Vulin. I dalje se čeka Tužilaštvo kako bi se saznalo na osnovu čega je učiteljica Adela pozvana na informativni razgovor.

E.Radetinac

RUBRIKE
Podeli