Zeman Fest počinje za tri dana

Zeman Fest počinje za tri dana

Ovogodišnji World Music Fest Zeman u Novom Pazaru otviriće u četvrtak makedonski orkestar Džambo Aguševi Orchestra, jedan od najboljih trubačkih sastava na Balkanu. Koncert počinje u 21 sat, a peti festival Zeman, koji neguje muziku nastalu mešanjem savremenih i tradicionalnih muzičkih pravaca, trajaće do subote, 30. jula.

U petak nastupa Sinafi trio, tri grčke muzičarke koje su se upoznale u Istanbulu, a priče o egzilu, razdvajanju, ljubavi i radosti pevaju na turskom, grčkom, azerbejdžanskom, jermenskom, kurdskom i sirijskom jeziku.

Poslednje veče festivala biće održan Glas Zemana, takmičenje osam izvođača tradicionalne balkanske muzike, koji su ranije izabrani na konkursu. Pobednik festivala dobija novčanu nagradu od 500 evra, za osvojeno drugo mesto 300, a treće 200 evra.

Festival se završava koncertom sarajevskog sastava Divanhane, koji izvodi muziku sevdaha sa modernim aranžmanima, inspirisanim džezom, popom i savremenom klasičnom muzikom.

Festival organizuje Kulturni centar u Novom Pazaru, uz podršku Grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i jedno je od brojnih dešavanja jednomesečne manifestacije “Kulturno leto”.

CATEGORIES
Share This