Zećirović (GPS): Došlo je do promena u saradnji sa SDA i SPP

Zećirović (GPS): Došlo je do promena u saradnji sa SDA i SPP

Edin Zećirović, vođa liste Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), izjavio je danas da su se dinamike njihove saradnje sa Strankom demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Strankom pravde i pomirenja (SPP) promenile, naglašavajući da „ne možemo imati dva različita govora, jedan pred kamerama, a drugi iza kulisa“.

Na konferenciji za novinare, Zećirović je izjavio:
„Podneli smo 20 prigovora Gradske izborne komisije (GIK), a primetili smo da opozicione kolege tvrde da su jedine u pravnoj borbi. Organizovali smo zajedničke proteste, ali smo primetili da su neka upozorenja stigla iz Beograda, što je dovelo do odustajanja jedne od tih partija od protesta.“

Zećirović smatra da je osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP), Rasim Ljajić, „izgubio legitimitet za vođenje bilo kakvih procesa u Sandžaku i da treba priznati krađu na lokalnim izborima u Novom Pazaru“.

„Pozivam Ljajića da preuzme odgovornost za sve što se dešava u Novom Pazaru, vrati legitimitet narodu, pruži instrukcije GIK-u, jer je jasno da ih daje, kao i ostalim institucijama koje bi nas dovele do novog izbornog kruga“, naglasio je Zećirović.

On dodaje da SDP neće moći formirati skupštinsku većinu, osim ako situacija u Sjenici i Tutinu ne privuče druge bošnjačke stranke u koaliciju sa SDP-om.

CATEGORIES
Share This