Vučić najavio da će sve stranke pitati za stav: „Naša situacija je nemoguća“

Vučić najavio da će sve stranke pitati za stav: „Naša situacija je nemoguća“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je situaciju u kojoj se nalazi Srbija kao užasno tešku i komplikovanu, nikada težu. On je posle sastanka sa Olafom Šolcom i šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok rekao da će početkom juna govoriti sa predstavnicima svih stranaka, konsultovati se sa njima i tražiti njihov stav.

„Naša situacija je postala gotovo nemoguća“, rekao je predsednik Srbije.

Nemački kancelar Olaf Šolc jasno je izneo stav da zemlje kandidati ne smeju prihvatiti rat koji Rusija vodi protiv Ukrajine. Osim o tome, sa Vučićem je razgovarao i o Kosovu, i o energetici, a to su bile teme razgovora Vučića i Berbok.

Predsednik Srbije je posle sastanka sa šeficom nemačke diplomatije rekao da razgovori nisu bili laki i da Srbija ne može da menja stavove Nemačke. On je isticao koliko je ta zemlja važna za Srbiju i naveo da ne možemo da idemo protiv Nemačke.

Upitan o razgovoru sa Šolcom i pritiscima o priznanju Kosova i uvođenju sankcija Rusiji, Vučić je rekao da su izjave uvek slabije ogledalo onog šta se dešavalo na samom sastanku.

“Naša pozicija je teška, užasno komplikovana, izjavama predsednika Putina dodatno iskomplikovana. O svemu tome ću da govorim sutra. U političkom smislu nikad teža, plašim se sa svime šta sledi i šta imamo, i u ekonomskom smislu nikada teža”m rekao je Vučić.

On je najavio da će sutra govoriti o našoj situaciji, da će razgovarati sa narodom, a početkom juna i sa predstavnicima svih političkih stranaka.

“Mi moramo da nastavljamo sa investicijama, iako ih nema nigde. Tri puta su manje nego prošle godine. Svi se bave ratom. Sutra ćemo pričati sa narodom. Predočiti stvari. Nadam se da ću početkom juna moći da govorim sa predstavnicima svih političkih stranaka i da se konsultujemo sa njima, da čujemo i njihov stav. Naša situacija je postala gotovo nemoguća”, rekao je predsednik Srbije.

Izvor: Nova S

RUBRIKE
Podeli