Vanredna situacija u Sjenici, nekoliko sela 24 sata bez struje (VIDEO)

Vanredna situacija u Sjenici, nekoliko sela 24 sata bez struje (VIDEO)

Od juče, od kada je proglašena vanredna situacija u Sjenici nakon što je pala velika količina snega koja je izazvala havarije na elektromreži, mnogi putni pravci su zavejani, rekao je predsednik te opštine, Munib Mujagić ocenjujući situaciju komplikovanom.

Zbog težine i vlažnosti snega pokidani su i kablovi na dalekovodima, pa je većina mesnih zajednica ostala bez struje.

“Situacija je dosta komplikovana, činjenicom da je u prethodna dva dana pala velika količina snega koja je izazvala havarije na elektro mreži, a takođe su zavejani i neprohodni mnogi putni pravci na lokalu.

Predanim radom ekipa elektroprivrede pojačane sa ekipama elektroprivrede iz Čačka, intenzivno se radi na uspostavljanju naponskih prilika na teritoriji cele opštine, obzirom da je glavni prekidač izgoreo koji napaja baranski kraj, dalekovod od lopiže, a Kladnica je ispao iz sistema. Što se tiče lokalnih puteva, tridesetak mašina, pre svega privatnika su na terenu”, rekao je Mujagić za A1.

On je dodao da veruje i ima obećanja nadležnih da će se vrlo brzo uspostaviti naponske prilike na celoj teritoriji.

Prema podacima RHMZ-a, ovih dana i preko deset stepeni ispod nule sa snegom biće Sjenici u poslednjoj nedelji novembra, a najveća dnevna temperatura u toku ovog perioda biće oko nule.

U velikom delu zemlje na snazi je trenutno žuti meteoalarm, što vreme opisuje kao potencijalno opasno, a od građana zahteva oprez.

CATEGORIES
Share This