Ugljanin traži predstavnika stranke u privremenom organu Novog Pazara

Ugljanin traži predstavnika stranke u privremenom organu Novog Pazara

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin tražio je danas od ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića da u skladu sa zakonom predstavnika njegove stranke imenuje u privremeni organ Novog Pazara.

Portal Free media ranije je objavio informaciju da će petočlani privremeni organ ovog grada činiti predsednik Nihat Biševac, a da će članovi biti Nihad Hasanović (SDP), Ensar Škrijelj (SDP), Vladan Marinković (SNS) i Edin Numanović (SPP).

Ugljanin je u pismu naveo da je uvidom u dokumentaciju utvrdio da su ovom ministarstvu dostavljeni podaci koji ne odgovaraju činjeničnom stanju.

“Skupštna grada Novog Pazara broji 47 odbornika, sa četiri odbornička kluba. Shodno političkoj i nacionalnoj strukturi Skupštine grada Novog Pazara, sastav privremenog organa trebao bi imati sledeću političku i nacionalnu strukturu: Odbornički klub Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić dva člana privremenog organa, Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja jednog člana, SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin jednog člana, kao Aleksandar Vučić – Ivica Dačić – Za našu decu jednog člana privremenog organa”, naveo je Ugljanin.

Imajući u vidu napred navedeno, on je tražio da se SDA Sandžaka omogući ostvarivanje zakonom utvrđenog prava na zastupljenost u privremenom organu grada Novog Pazara.

Podsećamo, sada već bivši gradonačelnik Biševac podneo je ostavku 28. septembra, kada je počeo da teče rok od 30 dana za izbor novog, a kako se to nije desilo stvoreni su uslovi za održavanje vanrednih izbora za odbornike u Skupštini grada.

Vlada Srbije će, na predlog Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, doneti odluku o raspuštanju novopazarske skupštine, a zatim i o obrazovanju privremenog organa.

Izvor: Free Media

 

CATEGORIES
Share This