Ugljanin: Svi Bošnjaci zajedno ka istom cilju

Ugljanin: Svi Bošnjaci zajedno ka istom cilju

Nosilac liste “Samoopređeljenje” Sulejman Ugljanin poručio je večeras da će, ukoliko oni dobiju podršku na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), Bošnjaci dobiti status konstitutivnog naroda u Srbiji, a Sandžak autonomiju.

On je na završnom skupu u novopazarskoj hali “Pendik” kazao da je to njihovo pravo i da bi i preostale liste trebalo da podrže “Samoopređeljenje” kako bi “ujedinili glasove Bošnjaka i zajedno krenuli ka istom cilju”.

“Svi zajedno smo dužni da povedemo Bošnjake da ostvare svoja prava, ali da ni na koji način ne ugroze prava drugih naroda. Pozovite sve ljude da nam se pridruže, da Bošnjacima vratimo ranije stečeni status naroda, koji smo imali u velikoj Jugoslaviji, i da se prizna autonomija Sandžaka koju smo izglasali na referendumu 1991. godine”, rekao je Ugljanin.

Aktuelni predsjednik BNV-a pozvao je sve Bošnjake da stvore “pozitivnu atmosferu na izborima”, a svojim pristalicama poručio da “ne osporavaju tuđe glasove, ali da ne dozvole i da neko uzme njihove”.

Ugljanin je takođe ocijenio da u nedjelju ne smije biti borbe među Bošnjacima, “niti pobjednika niti poraženih”.

“Najveći poraz po nas bi bio kada bi bilo pobednika i poraženih. Mi ne želimo da pobeđujemo Bošnjake, pridružite nam se svi da zajedno pobedimo bedu, nerazvijenost i da ostvarimo svoja prava”, kazao je Ugljanin.

CATEGORIES
Share This