U školu vraćen učitelj koji je proglašen za tehnološki višak

U školu vraćen učitelj koji je proglašen za tehnološki višak

Učitelj Bahrija Sijarić iz novopazarske škole“ Ćamil Sijarić“ vraćen je u školu, potvrđeno je za A1 iz ove obrazovne ustanove.

Učitelj Bahrija Sijarić rekao je za A1 da je  već 2.septembra pozvan da se vrati u školu.

“ Vraćen sam u svoje odeljenje 2/2. U budućem  periodu skoncentrisaću se na rad da decom kao bi postigli što bolje rezultate i opravdali epitet najboljih.  U ovoj borbi ogromnu podršku su mi pružili roditelji koji su želeli da pravda bude zadovoljena. Zahvaljujem se i mojim prijateljima i medijima koji su mu pomogli.“ , rekao je Sijarić

Direktor škole Hajradin Selimović potvrdio je za A1 da je Bahrija Sijarić vraćen u školu.

“ Formirano je još jedno odeljenje i stekli su se uslovi da Bahrija Sijarić opet radi sa nama.“ , rekao je Selimović.

Da podsetimo, učitelj novopazarske Osnovne škole „ Ćamil Sijarić“ Bahrija Sijarić izjavio je prošle nedelje da je nezakonito dobio otkaz od strane svog direktora i naglasio da će svoja prava tražiti preko suda. S druge strane direktor ove škole Hajradin Selimović rekao je za A1  da je morao nekog da predloži za tehnološki višak  jer  se smanjio broj odeljenja  i  istakao da je predolžio Bahriju Sijarića zato što je jedini muškarac među ženama.

Inače, direktor ove škole  Hajradin Selimović i učitelj Bahrija Sijarić su bili deo iste političke partije, tačnije Sandžačke narodne partije u trenutku kada je Selimović postavljen za direktora, a Sijarić počeo da radi kao učitelj.

Hajradin Selimović je i dalje visoki funkcioner Sandžačke narodne partije, dok je Sijarić prošle godine izašao iz te stranke i sada je deo Zukorlićeve SPP.

Enes Radetinac

 

CATEGORIES
Share This