Tri osobe isključene iz saobraćaja u Novom Pazaru i Tutinu zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci

Tri osobe isključene iz saobraćaja u Novom Pazaru i Tutinu zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci

Pripadnici saobraćajne policije u Novom Pazaru isključili su iz saobraćaja tri osobe koje su upravljale vozilima, zbog učinjenih prekršaja. Protiv sva tri počinioca podnete su krivične prijave.

Policija je u Tutinu, u petak oko ponoći, zaustavila 36-godišnjeg vozača automobila „polo“ koji je imao 1,82 promila alkohola u organizmu, dok je na Keju skopskih žrtava u Novom Pazaru zaustavila 29-godišnjeg vozača automobila marke „bmv“ koji je, kako je proverom utvrđeno, bio pozitivan na kokain i kanabis, a imao je i 0,94 promila alkohola u organizmu.

Takođe, policija je sinoć u Novom Pazaru isključila iz saobraćaja petnaestogodišnjaka koji je upravljao neregistrovanim automobilom „seat ibica“ pod dejstvom kanabisa. Protiv njega su podnete odgovarajuće prijave i predat je roditeljima.

Tridesetšestogodišnjem i dvadesetdevetogodišnjem vozaču je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Sudija za prekršaje u Novom Pazaru je tridesetšestogodišnjaku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 90.000 dinara, zabranu upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriji Republike Srbije u trajanju od 8 meseci i 14 kaznenih poena, dok je 29-godišnjak kažnjen sa 40.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriji Republike Srbije i 18 kaznenih poena.

Iz MUP-a na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i da dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

CATEGORIES
Share This