Tri najveće stranke u Novom Pazaru građanima Novog Pazara nisu imale da kažu NIŠTA (VIDEO)

Tri najveće stranke u Novom Pazaru građanima Novog Pazara nisu imale da kažu NIŠTA (VIDEO)

U večerašnjoj debati u kojoj je planirano da nosioci prve četiri liste za lokalne izbore u Novom Pazaru predstave svoje programe i suoče argumente, potvrdu svojih gostovanja otkazali su svi pozvani uskrativši građane za odgovore kojima je portal A1 planirao da zaokruži debatovanje u predizbornom programu pre početka izborne tišine koja počinje večeras u ponoć.

U uživo uključenju zakazanom za 20:30 časova, glavni i odgovorni urednik portala A1 i voditelj Predizborne debate, Enes Radetinac, u svom večerašnjem izlaganju istakao je da su gosti planirani za večeras, nakon otkazivanja gostovanja prvog na listi “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, Nihata Biševca, gostovanje odložili i Ahmedin Škrijelj ispred liste “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” i Edin Đerlek ispred liste “Promjena je pobjeda”.

On je dodao da su Škrijelj i Đerlek izjavili da su svoje gostovanje otkazali zbog, kako su rekli, nemogućnosti da u 21. veku suoče svoje političke stavove i argumente jer predstavnik vlasti u Novom Pazaru, Nihat Biševac ne želi da prisustvuje debati koja će pomoći građanima u odluci 17. decembra, jer, kako je prethodno Biševac rekao, emisija nije koncipirana onako kako je on mislio i da je došlo do “nesporazuma” prilikom dogovora.

Radetinac je zaključio da je neadekvatna i nepotpuna komunikacija prilikom potvrđivanja ili otkazivanja gostovanja u emisiji dokaz nepostojanja osećaja odgovornosti prema timu portala A1 koji stoji iza realizacije emisije, a pre svega građanima Novog Pazara i Sandžaka.

Večerašnju emisiju možete pogledati u nastavku ili klikom na ovaj link.

CATEGORIES
Share This