Toplotni talas od ponedeljka

Toplotni talas od ponedeljka

Opasni toplotni talas zahvatio je delove Kine, SAD i Evrope. Stari kontinent će se boriti sa toplotnim talasom do vikenda, a klimatska kriza počinje da igra jasniju ulogu u intenziviranju ekstremnih temperatura. Škotski metorolog Skot Dankan objavio je efektan video koji pokazuje kako se toplotni talas kreće sa zapada ka istoku Evrope.

Ove visoke temperature se neće zadržati samo na zapadu Evrope. Ovaj toplotni talas dolazi i na Balkan, a na udaru će se naći i Srbija. RHMZ najavljuje da će se zadržati sunčano i ekstremno toplo vreme sa najvišom temperaturom iznad proseka za ovo doba godine.

Novi vreli talas u našu zemlju stiže od ponedeljaka 18. jula. Prema pojedinim prognozama, našu zemlju će pogoditi temperature i do 40 stepeni Celzijusa.

A dok nam ne stigne ovaj vreli talas, ovih dana u Srbiji prijatne temperature. Meteorolozi za sutra najavljuju ujutro i pre podne pretežno sunčano vreme. Posle podne promenljivo oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 18, a najviša od 30 do 33 stepena.

RUBRIKE
Podeli