Tadić pozvao građane da izađu na ponovljene izbore: Ne odustajemo od borbe

Tadić pozvao građane da izađu na ponovljene izbore: Ne odustajemo od borbe

Lider koalicije Ajmo ljudi Boris Tadić izjavio je ispred Gradske izborne komisije u Beogradu da je stav te koalicije da su izbori u Srbiji „pokradeni“, i to, kako je rekao, masovno, i na republičkom i na gradskom nivou. Tadić je pozvao građana da izađu na glasanje na mestima na kojima će izbori za odbornike Skupštine Beograda biti ponovljeni.

„Mi smo uputili žalbe na niz nepravilnosti koje su okarakterisale ove izbore, izborne radnje koje su neshvatljive i dovele do toga da imamo ogromnu sumnju u regularnost izbora. Mi smo na stavu da su ovi izbori pokradeni, i to masovno, i na republičkom i na gradskom nivou. Dokaze o tome smo dostavili, ali je Upravni sud odbio sve naše prigovore na jedan potpuno neshvatljiv način, koji je praktično predao u ruke pravnu proceduru političkoj većini u izbornoj komisiji“, kazao je Tadić.

Sada se, kaže, postavlja pitanje da li u Srbiji postoji način da se nešto što je, kako je rekao, sasvim jasno – kršenje zakona, vrati u pravni poredak.

„Po ovome, nije moguće“, rekao je Tadić.

Koalicija Ajmo ljudi, dodao je, od borbe neće odustati.

„Mi od naše borbe odustati nećemo, pozivamo građane da izađu na svim mestima gde će biti ponavljanje. Pozivamo građane da ne odustanu od borbe, jer ako građani odustanu od borbe, onda će režim još više manipulisati. Ako građani odustanu od borbe za svaki glas, za svako biračko mesto, to će biti dokaz da je politika manipulacije, finansijske dominacije i medijske dominacije, jedino što se isplati danas u Srbiji. To ne smemo da dozvolimo“, naglasio je Tadić.

Izvor, foto: N1

CATEGORIES
Share This