Suđenje za ubistvo Hamidovića, ipak, u Novom Pazaru

Suđenje za ubistvo Hamidovića, ipak, u Novom Pazaru

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev Višeg suda u Novom Pazaru da se proglasi nenadležnim za suđenje Emrahu L. (28) iz Sjenice, okrivljenom da je u avgustu 2021. godine u centru te opštine ubio Edina Hamidovića (48), saznaje radio Sto plus.

Kako je zahtev odbijen, postupajući sudija je novo pripremno ročište zakazao za 5. jul.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je tokom septembra optužnicu kojom se Emrah L. tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Kako je u bekstvu, u oktobru je predloženo da mu se sudi u odsustvu, a svakog sledećeg meseca je bilo zakazivano pripremno ročište, koje još uvek nije održano.

Optužnicom je obuhvaćen i R.Đ. (37) iz Sjenice koji se tereti za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Emrah L. je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i deteta, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju uhapsila R.Đ. iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu gde je nakon nekoliko dana preminuo.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je zbog pisanja te Fejsbuk stranice došlo do sukoba sa okrivljenim.

Hamidović je ukopan na seoskom groblju u selu Krće, kraj Sjenice. Bio je oženjen i otac sedmoro dece.

Izvor: Radio Sto plus

CATEGORIES
Share This