Studenti pravnog depratmana: „Dajemo podršku Sindikatu DUNP-a!“

Studenti pravnog depratmana: „Dajemo podršku Sindikatu DUNP-a!“

Povodom nedavnih događaja na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru, studenti II, III i IV godine Departmana za pravne nauke Državnog univerziteta u Novom Pazaru u otvorenom pismu upućenom javnosti istakli su svoju podršku profesorima i sindikatu „Nezavisnost„, naglašavajući njihovu važnu ulogu u oblikovanju generacija studenata. Studenti su u saopštenju javnosti izneli svoju zabrinutost i apelovali na podršku u borbi za reakreditaciju departmana.

U saopštenju, studenti su istakli izuzetnost svojih profesora, kao i njihovu posvećenost obrazovanju i podršci studentima. Naglasili su da su odluke u vezi sa neuspelom reakreditacijom departmana doživeli kao tendenciozne, ističući da bi gubitak akreditacije predstavljao veliki udarac ne samo za mlade iz Novog Pazara, već i za studente iz drugih gradova.

Posebno su istakli svoje nezadovoljstvo radom Studentskog parlamenta, optužujući ih da nisu zastupali suštinske interese studenata u ovom slučaju. Uprkos tome, studenti su odlučni u svojoj nameri da se bore za reakreditaciju departmana i pozvali su sve relevantne državne organe da što efikasnije reše ovo pitanje.

Kao deo svoje akcije, studenti su najavili bojkot predavanja i pozvali studente sa drugih departmana da im se pridruže u borbi za reakreditaciju. Njihov cilj je da svojim delovanjem doprinesu rešavanju situacije i osiguraju budućnost svojih departmana.

Studenti su pozvali sve kolege i profesore da se pridruže njihovom sindikatu u sredu, 28. februara 2024. godine, kako bi zajedno pružili podršku u borbi za reakreditaciju departmana. Svoje saopštenje su potpisali studenti II, III i IV godine Departmana za pravne nauke Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

 

CATEGORIES
Share This