Štab za vanredne situacije: Ekipe na terenu, voda ispravna za piće

Štab za vanredne situacije: Ekipe na terenu, voda ispravna za piće

Zbog obilnih padavina koje su uzrokovale izlivanje reka u nekim delovima gradanačenik Odeljenja za vanredne situacije, Naser Crnovršanin izjavio je da su gradske službe sa komadantom štaba, gradonačelnikom Nihatom Biševcem obilazili terene u ranim jutarnjim časovima. 

“Pravovremeno smo reagovali, mehanizacija je na terenu, a tamo gde je bilo potrebno dostavljene su vreće sa peskom. Najkritičnije je na reci Jošanici, 1 km uzvodno od stadiona Iskre, gde se reka izlila sa obe strane. Međutim, mašine su već na terenu i postavljene su vreće sa peskom, a u ovom trenutku po gradu je raspoređeno 500 vreća. Slična je situacija i kod reke Raške, kod Hadžibulićkog mosta”, rekao je Crnovršanin.

On je naglasio da najveće problem stvaraju divlji mostovi, ted a su zbog njih uvedena dežurstva tokom kojih će mašine biti prirpavne za delovanje. Skrenuta je pažnja da deca koja prelaze mostove, a naročito divlje uvek budu u pratnji roditelja. Po najavama RHMZ nema najavćenih obilnijih padavina. “Odmah nakon sednice nastavljamo da obilazimo sve krtitične lokacije. Možemo reći da smo dobro prošli, posebno ako uzmemo u obzir da je u mnogim opštinama u Srbiji uvedena vanredna situacija.”, zaključio je načelnik.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin je kazao da ovo preduzeće trenutno raspolaže sa dovoljnom količinom prerađene vode i naši potrošači ne osećaju nikakve problem u snadbevanju. Ona je i hemijski i bakteriološki u potpunosti ispravna i može se koristiti za piće. “Usled velikih padavina, tokom cele noći, naročito na području Donje Pešteri, došlo je do zamućenja sirove vode. Preradni kapaciteti su svedeni na 60 posto naših kapaciteta. Pratićemo situaciju, ako budu smanjenje količine prerađene vode, uvešćemo restrikcije.”, rekao je Brničanin.

CATEGORIES
Share This