SPP: Želimo ključno učešće u vladi i nastavak saradnje sa SNS

SPP: Želimo ključno učešće u vladi i nastavak saradnje sa SNS

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o budućem mandataru, da ta stranka “želi ključno učešće” budućoj vladi.

On je istakao da SSP ima „korektne odnose sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i želi da nastavi sve ono što su započeli u prethodnom mandate, ali i nešto novo, značajno posebno za Sandžak“.

„Mi ćemo prihvatiti svaku ponudu koja će nam omogućiti da realizujemo program SPP“, rekao je Zukorlić, navodeći da su kontakti sa SNS stalni i da će se nastaviti.

Zukorlić je rekao, navodeći da je to bilo veoma upečatljivo, da im je Vučić preneo informaciju da se za Sandžak planiraju ozbiljni, konkretni projekti koji će doprineti dizanju standarda na tom prostoru.

Predsednik Aleksandar Vučić je razgovorima sa predstavnicima manjinskih lista počeo konsultacije o formiranju nove vlade, a iako je bila pozvana, na sastanak sa predsednikom Srbije nije došla delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

RUBRIKE
Podeli