SPP: Eskalacija može ugroziti mir i stabilnost Novog Pazara

SPP: Eskalacija može ugroziti mir i stabilnost Novog Pazara

Stranka paravde i pomirenja sa zabrinutošću prati razvoj događaja i ističu da eskalacija može ugroziti mir i stabilnost Novog Pazara, Sandžaka, cele Srbije i generalno Balkana, stoga, kako navode u saopštenju, apeluju na mir i uzdržanost.

Smatraju, kako kažu u saopštenju,  da je uloga međunarodne zajednice ključna u ovom trenutku i očekujemo da ulože dodatne napore kako bi se postigla stabilizacija i mir u regionu.

„Duboko žalimo zbog trenutne situacije na Kosovu i izražavamo naše najiskrenije saučešće porodicama koje su izgubile svoje voljene. Osuđujemo sve oblike nasilja duboko verujući da je dijalog jedini put napred, a da rešavanje problema treba tražiti mirnim putem i za pregovaračkim stolom. Nadamo se da će dijalog između Beograda i Prištine u konačnici dovesti do trajnog rešenja.“ kaže se u saopštenju SPP-a.

Da bi se postigao dugotrajan mir, neophodna je suzdržanost od nasilja i naporan rad na izgradnji uzajamnog poverenja i razumevanja, ma koliko to u ovom trenutku delovalo dalekim, dodaju u SPP-u.

Stranka pravde i pomirenja će se uvek zalagati za mir, dijalog i pomirenje što predstavlja garanciju za svetliju budućnost svih građana u regionu.

CATEGORIES
Share This