Sjenica: Nedelju dana blokade deponije

Sjenica: Nedelju dana blokade deponije

Meštani sela u blizini divlje deponije Goveđak već nedelju dana sprečavaju dopremanje otpada iz Sjenice zbog čega se smeće gomila oko kontejnera i na ulicama te opštine.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vrelo” Nermin Ljajić izjavio je radiju Sto plus da su protiv osoba koje blokiraju deponiju podneli odgovarajuće krivične prijave.

“Očekujem da nadležni pravosudni organi brzo reaguju i postupe po tim prijavama. Nadam se da će nakon toga deponija biti odblokirana, a samim tim i rešen problem nagomilavanja smeća u Sjenici”, rekao je Ljajić.

On je dodao da su “razmišljali i o mogućnosti otvaranja nove deponije na drugoj lokaciji, ali da su za taj posao potrebne brojne dozvole i odobrenja”.

Meštani sela koji drže deponiju u blokadi rekli su nam da ih “neće uplašiti krivičnim prijavama” i da će istrajati do ispunjenja zahteva, odnosno, do sanacije i zatvaranja deponije.

“Predstavnici lokalne samouprave znaju naše zahteve i mi od njih nećemo odustati, ni po koju cenu. Poručujemo im, ovde više neće istovariti niti jedan kamion smeća”, istakao je Nebojša Vasojević.

On je kazao da, posle neuspešnih razgovora sa predsednikom Opštine Sjenica Munibom Mujagićem, nisu imali nikakve kontakte sa predstavnicima lokalne samouprave ili državnih organa.

RUBRIKE
Podeli