Samir Lekić i Alma Šarenkapić zvanično izabrani za funkciju predsednika i zamenicu predsednika Skupštine Grada Novog Pazara

Samir Lekić i Alma Šarenkapić zvanično izabrani za funkciju predsednika i zamenicu predsednika Skupštine Grada Novog Pazara

Član Sandžačke demokratske partije (SDP), Samir Lekić na današnjoj sednici Skupštine  Grada Novog Pazara izabran je za predsednika Skupštine, dok je Alma Šarenkapić je izglasana za zamenicu predsednika Skupštine.

Na mesto sekretara jednoglasno je izabran Kemal Tutić a na mesto zamenika Tutića odabran je takođe jednoglasno sa 24 odbornička glasa Dimitrije Veselinović iz redova SNS-SPS.

Zasedanje Skupštine grada Novog Pazara obeležilo je niz događaja. Predstavnici Stranke demokratske akcije Sandžaka napustili su salu pre glasanja za predsednika skupštine, dok su predstavnici Stranke pravde i pomirenja usled spornog izbornog procesa za predsednika Skupštine napustili zasedanja nešto kasnije.

Podsećamo na lokalnim izborima održanim 17. decembra, Sandžačka demokratska partija (SDP) osvojila je 19 odborničkih mandata, Stranka pravde i pomirenja (SPP) 12, Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) 10, koalicija Srpska napredna stranka (SNS)-Socijalistička partija Srbije (SPS) pet i Građanski pokret Sandžaka (GPS) jedan odbornički mandat.

Za više informacija, pratite portal A1, koji će vas blagovremeno obaveštavati o svim novostima vezanim za politička dešavanja u Novom Pazaru.

CATEGORIES
Share This