SDP: Policija da ispita slučaj, a ne da se baca ljaga na brata Rasima Lajića

SDP: Policija da ispita slučaj, a ne da se baca ljaga na brata Rasima Lajića

Sandžačka demokratska partija odbacila je tvrdnje da je Mirsad Ljajić, brat Rasima Ljajića, podmetnuo požar ispod automobila podpredsednika gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) Nermina Balije, u današnjem obraćanju za medije.

Fahrudin Đekić, istakao je ozbiljnu zabrinutost zbog, kako on kaže, političke zloupotrebe nedavnih nemilih događaja u Novom Pazaru.

“Nije nam prijatno kada se u našem gradu dešavaju ovakve scene, ali još više nas brine način na koji pojedine političke stranke pokušavaju iskoristiti ove situacije za svoje političke ciljeve,“ rekao je Đekić na konferenciji za novinare.

Đekić je posebno naglasio da su optužbe protiv Mirsada Ljajića, istaknutog člana SDP-a i humanitarca, potpuno neutemeljene.

“Izuzetno smo neprijatno iznenađeni lažnim tvrdnjama i optužbama koje je izneo SPP protiv našeg člana Mirsada Ljajića. On je poznat po svojoj humanosti i nesebičnom angažmanu u pomoći ljudima širom Sandžaka, a posebno u Novom Pazaru. Ovakvi napadi na njegov integritet su potpuno neprihvatljivi,“ naglasio je Đekić.

Đekić je dalje osudio pokušaje SPP-a da politički kapitalizuje ovaj incident.

“Osuđujemo način na koji pojedine političke partije pokušavaju koristiti nemile događaje za političke svrhe. Incident koji se dogodio sinoć na Hadžetu izazvao je opravdanu zabrinutost ne samo među građanima Novog Pazara, već i među članovima SDP-a. Zahtevamo od nadležnih organa da hitno istraže ovaj slučaj paljenja automobila,“ dodao je Đekić.

Dodatno je istakao da je Mirsad Ljajić postao meta zbog svoje humanosti i činjenice da je brat njihovog lidera, Rasima Ljajića.

Na kraju je naglasio: „Nećemo dozvoliti da se unoši nemir među građane i da se optužuju ugledni građani Novog Pazara. Ovo jasno pokazuje da Stranka pravde i pomirenja nema drugu politiku osim zasnovanu na podelama i sukobima. Mi ćemo se suprotstaviti ovakvim lažima. Takva politika nije u interesu našeg naroda, našeg grada i celog Sandžaka, i neće imati perspektivu u budućnosti,“ dodao je Đekić.

CATEGORIES
Share This