SDA Sandžaka traži odlaganje konstitutivne sednice u Novom Pazaru

SDA Sandžaka traži odlaganje konstitutivne sednice u Novom Pazaru

SDA Sandžaka na današnjoj konferenciji predložio je formiranje ravnopravne skupštine u Novom Pazaru sa svih pet izbornih lista, pozivajući druge stranke da podrže principe kako bi kako oni kažu neutralisali izborne nepravilnosti. Predstavnici ove stranke traže odgodu konstitutivne sednice Skupštine grada do postizanja saglasnosti, ističući to kao jedino pravedno rešenje u interesu svih građana Novog Pazara.

Na konferenciji stranke SDA Sandžaka, Ahmedom Škrijelj istakao je da uprkos izazovima tokom izbora 17. decembra, stranka i dalje uživa najveću podršku glasača u Sandžaku.

Škrijelj je naglasio ključni uspeh u sprečavanju potencijalnih fizičkih sukoba u Novom Pazaru tokom izbornog procesa, s tri blagovremeno prijavljene postizborne aktivnosti.

“Naš najveći uspeh u ovom izbornom procesu jeste što smo u tri navrata sprečili fizički sukob velikih razmera u Novom Pazaru osamnaestog, devetnaestog i dvadeset prvog decembra. U sva tri sličaja ispred Gradske uprave gde smo mi blagovremeno službeno prijavili obraćanje novinarima i građanima u vezi postizbornih aktivnosti.

Taj prostor su zaposeli stotinak nama nepoznatih odraslih muških agresivnih osoba sa raznovrsnim predmetima i rekvizitima u rukama kako kažu predstavnici MUP-a u Novom Pazaru radilo se o pristalicama SDP-a. Postavlja se pitanje šta bi se desilo da su odbornički i poslanički kandidati SDA Sandžaka došli u susret sa njima, kakve bi bile posledice”, rekao je Ahmedin Škrijelj.

U cilju rešavanja sporova, SDA Sandžaka je inicirala postupke pred Ustavnim sudom i drugim pravosudnim organima.

Stranka SDA Sandžaka predlaže formiranje skupštine u Novom Pazaru, gde bi svih pet izbornih lista ravnopravno učestvovale u gradskim funkcijama.

“Svaka izborna lista dobila bi po 20 odsto od svih nadležnosti u Novom Pazaru. Na ovaj način bi se neutralisala izborna krađa, a izabrani predstavnici svih građana Novog Pazara uzeli bi ravnopravno učešće u upravljanju gradom.

Pozivamo druge izborne liste da podrže ove principe kako bismo zajedno neutralisali izborne nepravilnosti i omogućili pravično upravljanje gradom,“ poručuju predstavnici SDA Sandžaka.

Takođe, iz SDA Sandžaka traže odgodu konstitutivne sednice skupštine grada do postizanja saglasnosti sa svim izbornim listama, ističući to kao jedino pravedno rešenje u interesu svih građana Novog Pazara.

CATEGORIES
Share This