SDA Sandžaka podržala listu Samoopredeljenje

SDA Sandžaka podržala listu Samoopredeljenje

Stranka demokratske akcije Sandžaka na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće daće podršku izbornoj listi ”Samoopredjeljenje” – saopštio je danas na konferenciji za novinare generalni sekretar SDA Sandžaka, Ahmedin Škrijelj. Prema njegovim rečima, Predsedništvo stranke je jednoglasno donelo takvu odluku zbog, kako je kazao, jasno definisanih ciljeva pomenute liste.

Zaštita, ostvarivanje, unapređenje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, njihova prava na samoupravu u skladu sa Ustavom, zakonom i međunarodnim ugovorima, zatim usaglašavanje nacionalne strukture zaposlenih, rasvetljavanje i procesuiranje zločina nad Bošnjacima, briga o porodici, unapređenje identiteta i tradicionalnih vrednosti, izgradanja nacionalnih i regionalnih institucija, rešavanje statusa bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka – neki su od ciljeva izborne liste koja je dobila podršku Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Škrijelj je pozvao sve Bošnjake da provere da li su upisani u poseban birački spisak i na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće podrže izbornu listu ”Samoopredjeljenje”. Na pitanje da li je poznat nosilac te izborne liste, Škrijelj je rekao da će javnost o tome naknadno biti obaveštena.

CATEGORIES
Share This