SDA očekuje prinudnu upravu, a SPP najbolji ishod (video)

I dalje traje agonija u Sjenici. Ni posle više od tri i po sata ubeđivanja, niko nema većinu, saznaje A1. Predsednik ogranka SDA Sandžaka Ermedin Kolašinac rekao je za A1 da trenutno niko nema većinu. 

” Skupština je trebala da počne u 10h. Ni nakon tri i po sata nije počela, ovo bi po mom mišljenju moglo da znači da je trenutna vlast izgubila većinu i da s obzirom na to, da je niko ne može napraviti moguća je prinudna uprava.” , kazao  je za A1 Kolašinac.

Predstvanici Stranke pravde i pomirenja za sada, kako kažu, ne žele da daju izjave za medije, ali se nadaju najboljem ishodu .

Dogodio se i incident, kada je simpatizerka Stranke pravde i pomirenja (SPP) Sadija Halilovic ušla u salu i odborniku Fadilu Nikšiću, koji je istupio iz te stranke rekla da će mu decu zvati izdajnicima. Nikšić je verbalno uzvratio na ove uvrede.

Inače, nakon odluke Predsedništva SPP  o isključivanju nekadašnjeg vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenica Nusreta Nuhovića  iz članstva te partije, zbog, kako su naveli, aktivnosti koje je preduzeo na obaranju vlasti, a koje su za cilj imale “isključivo lični interes”.

SPP je ovu odluku donela u nedelju.

Nuhović je pre toga smenjen i sa mesta načelnika lokalne samouprave što je izazvalo reakciju petoro odbornika SPP u Skupštini Opštine Sjenica, predvođenih Fadilom Nikšićem, koji su najavili da će u lokalnom parlamentu delovati samostalno.

Enes Radetinac

 

RUBRIKE
Podeli