Sajam socijalnog preduzetništva sutra u Novom Pazaru!

Sajam socijalnog preduzetništva sutra u Novom Pazaru!

Oko 20 socijalnih preduzeća iz cele Srbije predstaviće se sutra na Sajmu socijalnog preduzetništva u Domu omladine u Novom Pazaru, s ciljem povećanja zapošljivosti teže zapošljivih kategorija stanovništva.

Sajam organizuje  Gradska uprava Novog Pazara  u partnerstvu sa beogradskom Inicijativom za razvoj i saradnju, sandžačkom razvojnom agenicijom SEDA i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Član Gradskog veća Fevzija Murić rekao je danas  da će u biti organizovana i panel diskusija, kroz koju će posetioci biti u prilici da se upoznaju sa modelom socijalnog preduzetništva.

“Na sajmu će biti predstavljen taj inovativni model opravdanog biznisa, kao i praksa, iskustva i izazovi preduzeća u Srbiji, koja već neko vreme rade. Sajam je u sklopu projekta koji smo dobili od Vlade Nemačke ”Inicijativa za inkluziju”, a naš projekat se zove ”Novi Pazar – novi poslovi”, kroz koji želimo da, pre svega povećamo zapošljivost u napšem gradu, a posebno ranjivih grupa: readmisanti, Romi i pre svega mladi.“, rekao je Murić.

Predstavnik Inicijative za razvoj i saradnju Igor Kojčić rekao je da socijalna preduzeća pored ekonomskih i biznis, imaju i svoje socijalne ciljeve.

“Jedan od ciljeva sajma je da se u Novom Pazaru posadi seme entuzijazma da je moguće baviti se nekim poslom na način da uz to rešavate i neki širi društveni problem. Inače, koncept socijalnog preduzetništva u Evropi je odavno poznat i služi kao sredstvo za smanjenje društvenih nejednakosti u zapadnom svetu“, rekao je Kojčić.

Sajam počinje u 11 sati u sali Doma omladine, a predstavlja deo aktivnosti kojima se obeležava 557. rođendan Novog Pazara.

Izvor: A1/ radio Sto plus

foto: WIKIPEDIA

CATEGORIES
Share This