Reis-ul-ulema ef. Halitović šalje ramazansku poruku mira i sloge

Reis-ul-ulema ef. Halitović šalje ramazansku poruku mira i sloge

Reis-ul-ulema Senad ef. Halitović uputio je ramazansku poruku i poziv svim muslimanima širom sveta da se potrude da u ovom mubarek mesecu osete Allahovu milost, da zasluže Allahov oprost, da se od džehennemske vatre oslobode i bajramske dane sretno dočekaju.

U svojoj poruci ef. Halitović povodom početka Ramazana, ističe da Allahova milost i bereket spuštaju se na zemlju u trenucima velikih previranja i nesigurnosti u svetu.

Reis-ul-ulema Senad ef. Halitović moli Allaha da nas učini dostojnim Njegove milosti i oprosta, da nas zaštiti od zla i da olakša patnje palestinskog naroda. Takođe, pozova na mir u svetu i napredak domovine.

“Allahu smiluj se narodu palestinskom, u Tvojoj zemlji svetoj i blagoslovljenoj, olakšaj i zaliječi patnju njihovu!”, uputio je dovu za narod Palestine Reis-u-l-ulema ef. Halitović.

Ef. Halitović u svom saopštenju nas podseća na vrednost posta kao izraza naše poslušnosti i predanosti Bogu i naglašava da Ramazan donosi posebne nagrade i milosti za one koji se trude da Mu se približe. U ovom mesecu, kako kaže, Allah je ponudio spas čovečanstvu pružajući mu čvrsto uže Kur’ana i jasno svetlo Svoga poslanika.

“Ramazansko vrijeme je Mubarek i berićetli. U njemu Allah uvećava vrijednost ibadeta, bereket vremena, intezitet oprosta, uvećava svako dobro a sputava zlo. Allahu Milostivi, Tvojim Imenima i svojsvima Tvojim  veličanstvenim Te molimo, spusti na nas svoj blagoslov, učvrsti korake naše ka Tvome zadovoljstvu, učini nas od Tebi bliskih, zaštiti nas od zla! Ti si kadar mi smo Tvoje pomoći muhtačni”, dodaje ef.Halitović.

Neka Ramazan, kako zaključuje, donese blagoslove i milosti svim muslimanima naše zemlje, regiona i sveta.

Podsećamo večeras sa akšam namazom Allahovom voljom i dozvolom dolazi nam mubarek mesec ramazan. Večeras će sa zalaskom muslimani klanjati prvu teraviju, a sutra je prvi dan posta.

CATEGORIES
Share This