Reakt: Psihokutak za podršku mentalnog zdravlja mladih

Reakt: Psihokutak za podršku mentalnog zdravlja mladih

Udruženje Reakt je juče okupilo predstavnike Kancelarije za mlade i organizacija posvećenih dobrobiti mladih kako bi promovisali Psihokutak i njegove buduće aktivnosti, što je označilo početak sveobuhvatnog angažmana na polju mentalnog zdravlja mladih, naglašavajući važnost ove oblasti u njihovom razvoju.

Sastanak je bio prilika za razmenu iskustava međuorganizacijama koje već deluju na polju mentalnog zdravlja mladih, naglašavajući potrebu za širim spektrom aktivnosti usmerenih na promociju psihološke dobrobiti među mladima.

Projekat Psihokutak nastao je kao odgovor na potrebe lokalne zajednice, posebno mladih, za dodatnim resursima i aktivnostima koje podržavaju mentalno zdravlje.

 „Krajnji cilj projekta Psihokutak je uspostavljanje mreže psihologa i studenatapsihologije koji će zajedničkim naporima organizovatiraznovrsne aktivnosti posvećene unapređenju mentalnog zdravlja mladih”, istakla je koordinatorka projekta, Bahta Šećeragić.

Jedan od ključnih elemenata ovog projekta je prostorija opremljena specijalno za tu namenu, pružajući članovima mreže prostor za susrete i kreativnu razmenu ideja, uz pristup literaturi iz oblasti psihologije.

Ova inicijativa predstavlja korak ka stvaranju inkluzivnog i podržavajućeg okruženja za mlade, istovremeno podstičući inovativnost i saradnju u rešavanju pitanja mentalnog zdravlja.

 

CATEGORIES
Share This