Ramiz Dugopoljac: Razmislićemo o ponudi Mešihata(VIDEO)

Ramiz Dugopoljac: Razmislićemo o ponudi Mešihata(VIDEO)

Ramiz Dugopoljac, čiji je lokal porušen u blizini Arap džamije u Novom Pazaru rekao je za portal A1 da će razmisliti  o ponudi Mešihata islamske zajednice u Srbiji. 

Danas u toku dana Mešihat islamske zajednice u Srbiji ponudio je vakufske lokale porodici Dugopoljac na godinu dana bez novčane nadoknade, a nakon toga uz minimalnu nadoknadu, stoji u saopštenju ove institucije.

 

Da podsetimo, u nedelju  u ranim jutarnjim časovima bagerom je porušen objekat u Novom Pazaru, u Ul.  1.maja,  na uglu kod Arap džamije.

 Tada je vlasnik lokala,  Ramiz Dugopoljac, kazao je da je berbernica  porušena oko četiri sata ujutru i da ga je o tome obavestila policija.

On je istakao da je objekat u vlasništvu njegove porodice  od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac, i da redovno plaća porez. Sa društvenih mreža uputili su i poziv građanima na protest, koji je održan istog dana.

Istog dana, Mesihat islamske zajednice u Srbiji je izdao saopštenje za javnost u kome su istakli da je njihova građevinska inspekcija porušila objekat koji je bio na vakufskoj imovini.

 

RUBRIKE
Podeli