Propali pregovori, blokada deponije ostaje

Propali pregovori, blokada deponije ostaje

Meštani sela oko divlje deponije Goveđak i predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić nisu postigli dogovor o odblokiranju prilaza deponiji i omogućavanju da se na tom mestu iz Sjenice dovozi i odlaže otpad.

U razgovoru sa Mujagićem, meštani su ostali izričiti da će fizičkom barikadom i dalje nastaviti da sprečavaju ulazak kamiona na deponiju i ponovili da je njihov jedini zahtev da odlaganje smeća na ovom mestu bude trajno obustavljeno.

Predsednik Opštine je kazao da je lokalna samouprava ponudila rešenje da se deponija privremeno sanira i da se dalje nastavi sa odlaganjem smeća uz zajedničku kontrolu meštana i lokalne samoprave, ali i nastojanju da se problem reši u budućnosti.

Ovakav predlog žitelji okolnih sela decidno su odbili obrazlažući da sanaciju deponije neće dopustiti bez uvida u projekat tog posla, podvlačeći da je “na ovu deponiju stavljena tačka” i da dalje niti jedan kamion sa otpadom neće biti odložen na ovom mestu.

U ulicama gde su u Sjenici smešteni kontejneri za odlaganje otpada počelo je da se gomila smeće jer se već dva dana ne odvozi.

RUBRIKE
Podeli