Projekat „Kulturni predah“ okupio preko 220 učenika (VIDEO)

Projekat „Kulturni predah“ okupio preko 220 učenika (VIDEO)

Preko 220 učesnika  iz pet osnovnih škola iz Novog Pazaru učestvovalo je kroz različite radionice i aktivnosti u okviru projekta “ Kulturni predah“ koji sprovodi Asocijacija prosvetara Sandžaka.

Projekat „Kulturni predah“  ima za cilj da podstakne i otkrije nova i drugačija značenja slobode, progresa, raznolikosti i nasleđa, kao vrednosti na kojima se temelji evropska civilizacija.

Predsednik Asocijacije prosvetara Sandžaka Bahrija Sijarić  zahvalio se  Gradu Novom Pazaru koji je obezbedio za mališane diplome, a za koordinatore zahvalnice u okviru projekta, dok će  svi učesnici će dobiti poklone od naših prijatelja izdavačke kuće KLETT iz Beograda, koji su obezbedili poklone za koordinatore i mališane u vidu pribora za likovnu kulturu.

„Projekat “ Kulturni predah  je odlično zapašen, jer je  bitno da projekat dobije na značaju i da svake godine ima sve veći broj škola i mališana koji će u njemu učestvovati.“, rekao je Sijarić.

Azra Misirlić Bogućanin jedna od koordinatora je govorila o radionicama koje se sprovode.

„Nas mali ,,Kulturni predah“ zamislili smo kao jednu neobaveznu čajanku, kreativan, inspirativan, podsticajan i otvoren razgovor o značaju istine za pravilno i kvalitetno odrastanje. Uz čajanku smo naučili nešto o kulturi ponasanja u pozorištu (način odijevanja, ponašanja…), i sve to uz jasnu poruku: „Istina je junak, drži se ko stijena, i kad na nju zine ala i misliš da je pala- POBJEDA JE NJENA.“ , rekla je Bogućanin.

Binasa Ćosović Hasanović je istakla da se njena aktivnost zasniva o predavanjima o više različitih kultura i da će putem likovnih radova to mališani prezentovati jer  formiranje kulturnih potreba mladih je veliki.

„Moramo stvoriti uslove za razvoj kreativnosti i negovanje stvaralačke sposobnosti kod djece, gdje će se razvijati sposobnosti komunikacije usvajati pravila kulturnog ponasanja u različitim institucijama, a sve to kroz igru.“ , istakla je Hasanović.

Osim predstavljanja projketa  Murat Ljajić predsednik Asocijacije Prosvetara Opštine Sjenica potpisao je danas memorandum o zajedničkoj saradnji sa predsednikom Asocijacije prosvetara Sandžaka. Ljajic ističe da se pridružio inicijativi koju Sijarić sprovodi a to je da se na ovom prostoru formira krovna institucija koja će se baviti problemima prosvetnih radnika sa prostora Sandžaka.

CATEGORIES
Share This