Pošta Srbije: Do 15 časova stiglo više od 95.000 prijava za vaučere

Pošta Srbije: Do 15 časova stiglo više od 95.000 prijava za vaučere

Za turističke vaučere za odmor u Srbiji do 15 časova stiglo je 95.878 prijava. U pošti Srbije očekuju da će do kraja dana biti podeljeno svih 100.000 vaučera.

Pojedinačna vrednost vaučera je 5.000 dinara, a daju se za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja.

Inače, ministar turizma i omladine Husein Memić, tokom jučerašnjeg dana izjavio je da je ovo do sada najveće interesovanje za vaučere zabeleženo u jednom danu.

“Iako smo verovali da će interesovanje građana biti veliko, ovim su premašena naša očekivanja, budući da je u jednom danu planula gotovo polovina od ukupnog broja vaučera koji su na raspolaganju”, rekao je Memić.

On je naglasio da se u jednom danu prijavilo 29.000 građana, što je rekordan broj do sada.

Memić je, takođe, ukazao i na veliko interesovanje ugostitelja za učešće u sistemu dodele vaučera.

Podsećanja radi, osim građana koji nemaju ostvareno pravo na penziju, za vaučere će moći da se prijave penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

Memić je podsetio na to da su budžetom planirana 822 miliona dinara za turističku infrastrukturu, što je 20 odsto više u poređenju sa prošlom godinom.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This