Policija uputila apel maturantima

Policija uputila apel maturantima

Uzimajući u obzir da se bliži kraj školske godine i da su proslave maturskih večeri u najavi, saobraćajna policija Policijske uprave u Novom Pazaru najavila je pojačane mere nadzora kako bi obezbedila bezbednost na putevima, i uputila apel svim maturantima za dodatni oprez.

Svesni rizika koji sa sobom nose maturantske proslave, gde mladi vozači često postaju učesnici u saobraćaju, Policijska uprava u Novim Pazaru istakla je važnostst poštovanja saobraćajnih propisa i odgovornog ponašanja za volanom.

Dosadašnja praksa ukazuje na nekoliko učestalih prekršaja među mladim vozačima, uključujući upravljanje vozilima bez vozačke dozvole, nepropisnu brzinu, vožnju pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci, kao i vožnju neregistrovanih vozila.

Policijaska uprava u Novom Pazaru uputila je i apel maturantima koji se odnosi na izbegavanje korišćenja automobila za odlazak na proslave, a ukoliko se odluče za vožnju, da se striktno pridržavaju saobraćajnih pravila kako bi se izbegle tragične posledice. Policijska uprava Novi Pazar ističe da će svaki prekršaj biti sankcionisan u skladu sa zakonom, te da će protiv izvršilaca biti podnete odgovarajuće prijave nadležnim sudovima.

Na kraju navode da je važno da svi – porodica, profesori, policija i mediji – kontinuirano podsećaju na neophodnost odgovornog ponašanja za volanom kako bi se sačuvala bezbednost svih učesnika u saobraćaju

CATEGORIES
Share This