Pojačana kontrola brzine u Novom Pazaru

Pojačana kontrola brzine u Novom Pazaru

U periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, saobraćajna policija sprovodiće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine navodi se u saopštenju PU u Novom Pazaru.

Svakog dana, saobraćajna policija angažovaće sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, uključujući ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, poznate kao „presretači“. Na autoputevima će takođe biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U okviru ove akcije, u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, u vremenu od 00:00 do 24:00 časa, realizovaće se akcija „Speed Marathon„, tokom koje će brzina biti merena neprekidno na najvažnijim putnim pravcima u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila 2024. godine.

CATEGORIES
Share This