Otkriveno poreklo crvene boje u reci Raški

Otkriveno poreklo crvene boje u reci Raški

Reka Raška ostaje bezbedna za životnu sredinu, potvrdio je Imer Jahović, načelnik Komunalne policije. Crvena boja u reci, koja je izazvala zabrinutost među stanovništvom Novog Pazara nije krv, već bezopasna boja organskog porekla.

Ova boja je namerno puštena u reku radi istraživanja i identifikacije potencijalnog izvora zagađenja sličnog krvavoj tečnosti koja je 27. septembra ispuštena u istu reku.

Nakon sinoćne prijave građana, komunalna policija u saradnji sa Odeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave u Novom Pazaru brzo reagovala na sprovela akciju pronalaska mogućeg izvora zagađenja reke Raške.

Puštanjem boje u reku, omogućeno je upoređivanje uzorka tečnosti koja je puštena sa uzorkom tečnosti na mestu izlivanja u reku Rašku.

Inače, građani Novog Pazara imaju priliku da putem eUsluge prijave komunalne probleme u svojoj okolini iz sledećih oblasti: saobraćaj, javne površine, vodovod, kanalizacija i odlaganje smeća, etažne zajednice, nepropisne držanje životinja i kućnih ljubimaca, rad privrednih subjekata i ostalih problema koji su u nadležnosti Gradske uprave.

Poželjno je uz prijavu priložiti i fotografije ili kraći video zapis koji realno prikazuju prijavljeni problem.

CATEGORIES
Share This