Omeroviću uslovna kazna zatvora

Omeroviću uslovna kazna zatvora

Bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoca” iz Novog Pazara Emin Omerović osuđen je na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog zloupotrebe službenog položaja.

On je sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu zaključio sporazum o priznanju kivičnog dela, koji je kasnije prihvatio i Viši sud u tom gradu.

Kazna zatvora od pet meseci neće se izvršiti ukoliko on u narednih godinu dana ne izvrši neko novo krivično delo, objavio je Insajder.

Zbog zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u Novom Pazaru na uslovne kazne zatvora osuđeni su i K.I. i M.D. iz Novog Sada i N.I. iz Kruševca, a zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju E.D. iz Kragujevca.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu Insajderu su rekli da su u toku istrage protiv ostalih osoba uhapšenih sredinom novembra zbog sumnje da su zloupotrebili položaje i vršili mahinacije prilikom javnih nabavki.

Istrage se vode protiv pomoćnika gradonačelnika E.Š. zbog sumnje da je počinio dva krivična dela trgovina uticajem, bivšeg direktora Zavoda za urbanizam S.LJ. zbog dva dela zlouptrebe službenog položaja, radnika Gradske uprave M.D. zbog četiri krivična dela trgovina uticajem, kao i protiv S.A, A.I. i E.V. zbog zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom.

RUBRIKE
Podeli